Kokosolie met een biologisch certificaat is gegarandeerd biologisch en met een minimum aan bestrijdingsmiddelen geproduceerd. Kokosolie die biologisch is geproduceerd levert dan ook de optimale voedingswaarde.

Biologisch keurmerk

In Nederland is de SKAL de controlerende instantie voor biologische teelt en handel. Het EKO-logo is hun keurmerk. Als een product het EKO-keurmerk draagt, is het product gegarandeerd van biologische oorsprong.

Biologische keurmerken in de EU

Binnen de EU heeft vrijwel elk land een eigen biologisch keurmerk. Voor Nederland is dat dus het EKO-keurmerk. België bijvoorbeeld heeft het BLIK-keurmerk en Duitsland heeft het “Biosiegel”.

Biologische kokosolie

De kokosolie die Kokos-olie.nl aanbiedt is gegarandeerd biologisch. De Ölmühle Solling kokosolie die u op deze website kunt bestellen (zie biologische kokosolie bestellen), draagt het genoemde Duitse Biosiegel. Omdat dit biologische keurmerk binnen heel de EU geldig is, is dit een door de Nederlandse overheid goedgekeurd keurmerk.

Voordelen van biologisch gecertificeerde kokosolie

…gegarandeerd van biologisch afkomst

…geen of minimale restanten van bestrijdingsmiddelen

…een maximale voedingswaarde

…een hogere biologische waarde dan gangbare kokosolie

…minimaal geraffineerd, dus maximaal voedend met behoud van vitaminen en mineralen

Nadelen van niet-biologisch gecertificeerde kokosolie

…geen garantie van biologische afkomst

…producent kan naar vrije wil bestrijdingsmiddelen gebruiken

…verhoogde kans op giftige residuen in de kokosolie

…lagere biologische waarde dan biologische kokosolie

…producent heeft meer vrijheid om de kokosolie te bewerken met verminderde kwaliteit als gevolg

Kijk voor meer informatie over onze kokosolie op

>> biologische kokosolie bestellen

>>de voordelen van kokosolie

Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel

4 gedachten over “Biologische kokosolie

 • 27 juli 2015 om 14:46
  Permalink

  Als je rundvlees of vis bakt Hoe hoog moet de kokosolie dan op staan voor het braden. Bij coma kun je na gaan dan word het bruin dan kun de vlees er in doen. Hoe zie ik dat bij kokosolie. Graag advies
  jj

  Beantwoorden
 • 2 juni 2015 om 20:47
  Permalink

  Biologische kokosolie………minimaalgeraffineerd ! Ik gebruik van de Aldi, mama nature. Hoe maakten ze de neutrale smaak? Met stomen of erger ?
  Ik maakte mijn eigen chocola met rauwe cacao poeder+ gemalen Johannesbrood om het wat te zoeten + wat kokosolie om het te binden. Zoeten kun je ook door bv. gedroogde dadels, of groene stevia.
  Gr. Rob.

  Beantwoorden
 • 26 november 2014 om 17:24
  Permalink

  gebruik nu al een tijdje kokosolie,bevalt mij goed ,ben ook wat kilootjes kwijt,alleen het buikvet wil nog niet verdwijnen,maar misschien gebeurd dat ook nog eens .
  Bedankt Bart
  Groetjes Ina

  Beantwoorden
 • 30 mei 2013 om 22:06
  Permalink

  Superlekkere kokosolie. Ik heb tussendoor een ander merk geprobeerd. Toch weer terug bij deze kokos-olie. Gewoon de allerlekkerste. Ik gebruik ze op brood, om te bakken, op m’n huid, een voetmasker, een haarmasker. Gewoon voor alles. Een lekker super eenvoudig receptje. Kokosolie mengen met een beetje honing met rauwe cacao. Een super lekkere soort bounty/chocoladepasta op je brood of rijstwafel en dit alles zonder melk of andere toevoegingen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *