Hieronder heb ik een recept voor je klaarstaan voor zelfgemaakte bonbons!

Bereidingstijd exclusief wachttijd: 10 minuten
Bereidingstijd inclusief wachttijd: 40 – 100 minuten

Benodigdheden voor ongeveer 15 stuks

– 125 ml gesmolten kokosolie (komt overeen met ± 116 gram kokosolie)Maak je eigen chocoladebonbons met kokosolie
– 50 gram cacaopoeder
– 2 eetlepels honing of een vergelijkbare portie stevia (bestaat zowel in poedervorm als klontjes of druppelvorm dus hoeveel je nodig hebt hangt af welke soort je gebruikt)
– eventueel een handje noten en/of rozijnen
– 50 g geraspte kokos

Bereiding

Zorg dat de kokosolie vloeibaar is. Is dit niet het geval, neem dan de ± 116 gram kokosolie / kokosvet en verwarm dit au bain marie. Voeg de kokosolie, het cacaopoeder en de agavesiroop/honing bij elkaar en meng tot het een egale massa is. Voeg vervolgens de geraspte kokos toe en meng.
Voeg als allerlaatste de noten en/of rozijnen toe en vermeng dit tot alles één geheel is.

Giet het mengsel in een ijsklontjesvormer en plaats in de vriezer (30 minuten) of koelkast (90 minuten).

Daarna genieten!

Bewaren

Bewaar de bonbons bij voorkeur in de koelkast. De kokosolie kan namelijk vrij snel smelten bij te hoge temperaturen en dan zakken de bonbons in elkaar.

Zelf chocolade maken met kokosolie? Check dan het artikel over zelf chocolade maken met kokosolie.

Vond je dit een interessant recept of heb je zelf nog ideëen over hoe het anders / beter kan? Laat je reactie dan achter onderaan dit bericht. Bedankt!

15 gedachten over “Zelfgemaakte bonbons

  • 23 december 2014 om 22:17
    Permalink

    Beste Bart,

    Ik heb dit recept geprobeerd met rauwe chocolade en honing, maar het mengsel wordt eigenlijk geen mooi mengsel.
    Hoe kan ik het beter emulgeren?

    Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *