Hieronder heb ik een recept voor je klaarstaan voor zelfgemaakte bonbons!

Bereidingstijd exclusief wachttijd: 10 minuten
Bereidingstijd inclusief wachttijd: 40 – 100 minuten

Benodigdheden voor ongeveer 15 stuks

– 125 ml gesmolten kokosolie (komt overeen met ± 116 gram kokosolie)Maak je eigen chocoladebonbons met kokosolie
– 50 gram cacaopoeder
– 2 eetlepels honing of een vergelijkbare portie stevia (bestaat zowel in poedervorm als klontjes of druppelvorm dus hoeveel je nodig hebt hangt af welke soort je gebruikt)
– eventueel een handje noten en/of rozijnen
– 50 g geraspte kokos

Bereiding

Zorg dat de kokosolie vloeibaar is. Is dit niet het geval, neem dan de ± 116 gram kokosolie / kokosvet en verwarm dit au bain marie. Voeg de kokosolie, het cacaopoeder en de agavesiroop/honing bij elkaar en meng tot het een egale massa is. Voeg vervolgens de geraspte kokos toe en meng.
Voeg als allerlaatste de noten en/of rozijnen toe en vermeng dit tot alles één geheel is.

Giet het mengsel in een ijsklontjesvormer en plaats in de vriezer (30 minuten) of koelkast (90 minuten).

Daarna genieten!

Bewaren

Bewaar de bonbons bij voorkeur in de koelkast. De kokosolie kan namelijk vrij snel smelten bij te hoge temperaturen en dan zakken de bonbons in elkaar.

Zelf chocolade maken met kokosolie? Check dan het artikel over zelf chocolade maken met kokosolie.

Vond je dit een interessant recept of heb je zelf nog ideëen over hoe het anders / beter kan? Laat je reactie dan achter onderaan dit bericht. Bedankt!

15 gedachten over “Zelfgemaakte bonbons

  • 23 december 2014 om 22:17
    Permalink

    Beste Bart,

    Ik heb dit recept geprobeerd met rauwe chocolade en honing, maar het mengsel wordt eigenlijk geen mooi mengsel.
    Hoe kan ik het beter emulgeren?

    Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
  • 8 februari 2014 om 16:24
    Permalink

    Ik heb het zojuist gebruikt…het was nog erg ‘korrelig’. Weet je hoe dit kan? Groet!

    Beantwoorden
    • 20 februari 2014 om 14:46
      Permalink

      Hoi, van mij was ook erg korrelig door die kokos. In de mond is je chocola weg en dan heb je nog een hap kokoskorrels in je mond. Na een tijdje, toen de chocola wat langer had gestaan (in de koelkast), zeg maar anderhalve week. Toen waren de korrels wat zachter en smaakte het al met al beter.

  • 21 december 2013 om 07:35
    Permalink

    Leuk recept!
    Ik ga em proberen. Dan wel met ”raw” ingredienten, zoals kokosbloesemsuiker, raw cacao, etc.
    Groetjes!

    Beantwoorden
  • 5 november 2013 om 15:48
    Permalink

    Een handje gojibessen even weken in wat water of kruidenthee
    10 rauwe cacaobonen met vlies malen ipv cacaopoeder,
    In plaats van honing eventuel wat kokosbloesemsuiker erbij doen,
    10 dadels met de geweekte gojibessen malen en met noten ( amandelen, hazelnoten, walnoten) door elkaar roeren met 4 eetlepels kokosolie.
    Een beetje gemalen verse kokosnoot erdoor doen kan ook nog
    Kleine balletjes vormen en door de sesamzaadjes rollen.
    Is een groot succes bij gasten.
    Is goed in te vriezen.

    Beantwoorden
    • 5 november 2013 om 16:17
      Permalink

      Dit recept ga ik ZEKER proberen, Hetty, klinkt superlekker! 🙂
      Bart

  • 30 juni 2013 om 22:15
    Permalink

    Bovenstaand recept is ook lekker als zgn. soort chocopasta op een rijstwafel.
    Je kunt i.p.v. stevia of honing ook palmsuiker gebruiken.
    Ook lekker om de rozijnen te vervangen door cranberry’s.

    Beantwoorden
  • 21 juni 2013 om 11:23
    Permalink

    dit lijkt me erg lekker,en heb ze al op mijn lijstje staan om te gaan maken..

    Beantwoorden
  • 25 april 2013 om 18:53
    Permalink

    Ik heb al heel vaak de heerlijkste bonbons gemaakt (chocoholic :P). Ik combineer dan de kokosolie met cacaoboter. Verder is het ook heel lekker om pindakaas (zonder toevoegingen) in het midden te doen en ik zoet het met stevia druppels i.p.v. met honing of agavesiroop.

    Beantwoorden
    • 20 februari 2014 om 14:50
      Permalink

      Hallo, jij hebt al heerlijke bonbons gemaakt, lees ik. Ik ben zo benieuwd hoe je een bonbon maakt met een zachte vulling van binnen! Een praliné vulling. Enig idee?
      Groetjes Trix

  • 27 januari 2013 om 20:08
    Permalink

    Kun je niet beter de kokosolie eerst afwegen en dat gedeelte smelten ipv de hele pot?

    Beantwoorden
    • 29 maart 2013 om 19:58
      Permalink

      Corine,

      Ik ben het helemaal met je eens! Dankjewel voor deze opmerkzame tip. Ik ga gelijk de receptuur wijzigen.

      Ter info voor allen: 125 ml kokosolie komt overeen met ongeveer 116 gram kokosolie.

      Groet,
      Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *