kokostaartpunt
Wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte lekkernij waar al jouw eigen liefde en gezonde ingrediënten in zitten?

Vaak zijn verwennerijen die je zelf maakt de allerlekkerste. Want wat gaat er boven een heerlijke taart die je met je eigen gezonde ingrediënten en liefde gemaakt hebt!? Van een van onze enthousiaste lezers, Leonoor, kregen wij een recept voor een zelfgemaakte kokostaart en wij hebben toestemming gekregen om dit heerlijke recept hier met je te delen. Mocht je enthousiast zijn over dit recept, of aanvullingen en andere suggesties hebben, laat je reactie dan gerust achter in de comments onderaan dit bericht!
Rauwe kokostaart
“Rauwe kokostaart van overgebleven pulp van geweekte, in de blender gemalen en in een zeefzak uitgeperste kokosrasp, met (in de koelkast) gestolde kokosroom.

Een rauwe kokostaart gemaakt!

Van de overgebleven pulp van 2-4 uur geweekte kokosrasp, die door een kaasdoek, een linnen zeefzak is gehaald. Je kunt de kokosmelk gebruiken als basis voor een sap. Als je de kokosmelk een nacht in de koelkast laat staan, vormt zich een roomlaag, die je op de taart kunt doen! Van het uitgewrongen overgebleven pulp, wat overhoudt en anders misschien weg zou doen heb ik de taart gemaakt, in een keukenmachine met kokosolie, kaneel, cacao en stevia, een supergezonde groene suiker. Daarna in een siliconen taartvorm gedaan. Een roze bamboebord erop gelegd en omgekeerd eruit gehaald, ziet er erg mooi uit. Ik heb de taart afgemaakt met nog wat stevia, kaneel en druiven.

De taart is uit de siliconen taartvorm op een roze bamboebord op zijn kop (ziet er dan mooier uit) eruit gehaald.

De kokosstaart wordt gemaakt na het maken van de kokosmelk van de overgebleven pulp, die je anders weg zou doen.

Kokosmelk
100 gram rasp 2-4 uur weken in 500 ml water.
1 minuut in de blender
In een kom een linnen zeefzak hangen en de kokosmelk uit de blender uitgieten in de zak. Vervolgens de zak uitknijpen. Dan heb je kokosmelk die je kunt gebruiken als basis van een liter sap in de blender, met fruit en/of groente of cacaopoeder.

Kokosroom

Je kunt ook de kokosmelk niet meteen gebruiken, maar eerst een nacht in de koelkast zetten. Er komt dan na 4-8 uur een mooie plak kokosroom bovenop liggen. Net een mooie witte sneeuwlaag. Ook de kokos geweekt en in de blender doet me een beetje aan sneeuw denken.

Van de overgebleven best wel droge pulp kun ja na 3 of 4 dagen als je genoeg pulp hebt verzameld een kokostaart maken met een laag kokosroom op de taart.

In de keukenmachine:

– 300-400 gram pulp
– 300-400 gram kokosolie au bain marie (in een kom of bak met kokend water) gesmolten
– 1-2 volle eetlepels kaneel
– 3-6 volle eetlepels rauwe cacao
– 1 eetlepel stevia of een andere zoetstof bijvoorbeeld berkensuiker, palmsuiker, rozijnen, dale, honing, speltstroop, kokosbloesemstroop of kokosbloesemsuiker

– 1 biologische citroen met schil (naar keuze)

Het eindresultaat: een gezonde én lekkere kokostaart. Enjoy!

De citroen maakt de taart verrassend fris. De citroen in kleine stukjes snijden. Alles mixen in een keukenmacine. Als laatste de gesmolten kokosolie toevoegen. Alles in een taartvorm doen en mooi glad maken met een lepel of spatel. Een siliconen taartvorm is daarvoor heel fijn, dan kan je na 6-8 uur makkelijk de opgestijfde taart eruit halen. Als je iets over hebt/houdt kun je eventueel ook in (kleine) brownievormpjes doen.

De kokosroom voorzichtig van de melk af scheppen en op je taart leggen. De melk gebruik je dan als basis voor een sap.

Je kunt met aardbeien, kersen, ananas, blauwe bessen of ander fruit de taart afmaken. Je kan ook een topping doen van bijvoorbeeld biologische chocoladepasta of hazelnoot chocolade pasta of groene!! steviapoeder (niet de bewerkte witte poeder!!) “

De credits voor dit recept en getoonde foto’s zijn voor Leonoor van Beuzekom. Leonoor woont samen met 3 levensgezellen in Utrecht, waar zij o.a. bezig zijn met spiritualiteit, muziek en gezondheid in de breedste zin. Wil je meer weten over Leonoor en haar woongroep, neem dan eens een kijkje op hun website. Er staan een hoop verhalen, filmpjes, artikelen en foto’s die je wellicht op nieuwe ideeën kunnen brengen. Zie http://www.contactmuziek.nl.

Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel
Kokostaart recept
Getagd op:kokosolie    kokosolie recept    recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *