extra vierge kokosolieKokosolie, ook wel kokosvet genoemd, is voor veel dingen inzetbaar en wordt door steeds meer mensen gebruikt ter vervanging van bijvoorbeeld ongezonde plantaardige oliën met een hoog gehalte aan omega-6 vetzuren. Maar ook het inzicht dat kokosolie prima gebruikt kan worden als natuurlijke deodorant, groeit gestaag. Commerciële deodorants bevatten helaas veel toxische stoffen die een belasting vormen voor je lichaam.

Kokosolie als natuurlijke deodorant: vreemd?

Kokosolie is een product dat voor 100% uit vetten bestaat (zie ook de voedingswaarde van kokosolie). Heel wat anders dan een busje deodorant waar onder druk een verdampte vloeistof uitkomt. Is dat dan niet wat vreemd?

Als je het mij vraagt niet. Kijkend naar de eigenschappen van kokosolie is het eigenlijk heel logisch om kokosolie in te zetten als deodorant want de zweetgeurtjes verdwijnen wel degelijk en je gaat ook nog eens erg fris ruiken.

Wat daarnaast eigenlijk nóg vreemder is, is een vloeistof onder je oksels spuiten met daarin giftige metaalionen zoals aluminium en andere huid irriterende stoffen. Wat dat aangaat is kokosolie of kokosvet veel veiliger want een goede kwaliteit kokosolie bevat geen enkele toevoeging.

Dierproeven

Wat te denken van dierproeven? Verreweg de meeste commerciële deodorants – uitzonderingen daargelaten – worden getest op dieren. Dieren die lijdzaam de nieuwste chemische stoffen moeten ondergaan en dit in ogen en op de huid gespoten krijgen. Als je dit soort deodorants gebruikt ben je dus feitelijk een beetje medeplichtig aan dit dierenleed, want door jouw gebruik of aankoop stimuleer je indirect deze industrie.

Kokosolie wordt gegarandeerd niet op dieren getest…al zou dat beslist een prima idee zijn trouwens :-). Ervaring leert dat honden en katten bijvoorbeeld een schaaltje kokosolie meer dan welkom heten. Gebruik je kokosolie als deodorant, dan hoef je in ieder geval zeker geen schuldgevoel te hebben in verband met dierproeven!

Kokosolie als deodorant: raar of revolutionair?

Zoals met veel dingen die veranderen duurt het vaak even voordat je je een nieuwe gewoonte eigen gemaakt hebt. Ja, het idee om vet onder je oksels te smeren lijkt misschien in eerste opzicht een beetje raar.

Maar we masseren ons ook met oliën en vetten, dus zó raar is het idee van vet op je lichaam dus ook weer niet.

Als je de voordelen (geen giftige stoffen, geen dierproeven en dus ook geen schuldgevoel, je ruikt lekker en je zweetgeur is ook echt weg) daarnaast meeweegt dan denk ik dat de conclusie gerechtvaardigd is dat het eigenlijk wel revolutionair is om kokosolie als natuurlijke deodorant te gebruiken.

Zou jij kokosolie als deodorant gebruiken? Of houd je het liever bij spuitbussen? Je kunt jouw mening onderaan dit bericht achterlaten.

Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel
Kokosolie als natuurlijke deodorant?

48 gedachten over “Kokosolie als natuurlijke deodorant?

 • 28 mei 2015 om 12:12
  Permalink

  ik maak al enige tijd zelf deodorant met kokosolie

  recept: kokosvet + soda (= natriumbicarbonaat = baking soda) + evt een geurige essentiële olie

  werkt serieus de hele dag! not kidding 🙂

  Beantwoorden
 • 25 april 2015 om 15:32
  Permalink

  Mijn vrouw, 45 jaar heeft last van xanthalasme in haar ooghoeken. Zijn deze te verminderen of weg te nemen zonder operaties en chemische middelen.
  Ook heeft zij een zeer zware hersenbloeding gehad. Kan dit in verband met elkaar staan?

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2014 om 07:34
  Permalink

  Kokosolie als Deo ook hier in gebruik, voelt goed. Daarnaast gebruik ik ook de kokosolie ipv scheerschuim. Het scheert veel prettiger, schoner, geen irritatie. Na het scheren als aftershave onder mijn oksels, op mijn benen en ook mijn bikinilijn.

  Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 09:30
  Permalink

  Ik gebruik het nu een aantal maanden, kokosolie met maïzena en bakinsoda. Trekt snel in en geen geurtjes.
  Kokosolie gebruik ik verder na het scheren, droge handen, schaafwonden enz. Verder als boter op brood, bakken, braden, in smoothies en soms in de koffie.

  Beantwoorden
 • 6 juli 2014 om 18:00
  Permalink

  De deodorant is heerlijk om dagelijks te gebruiken. Ik neem echter geen maizena maar arrowroot. Ik maak kleine hoeveelheden te gelijk, 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel baking soda en 1 eetlepel arrowroot. Soms voeg ik er 2 druppels lavendelolie, mandarijn of eastcape manuka olie aan toe.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *