Tussen alle berichten over wat kokosolie allemaal voor je lichaam – en dus je gezondheid kan doen, leek het mij voor de afwisseling leuk eens een keer iets te vertellen over de door ons gebruikte verpakkingen: doos, schuimkorrels en bubbeltjesplastic.

Kokosolie in glazen pot of HDPE pot

Het maakt allereerst natuurlijk behoorlijk uit of je kokosolie in glas of kokosolie in HDPE kunststof pot bestelt. Een glazen pot is vanzelfsprekend breekbaar en moet dus erg goed ingepakt worden, wil je het risico op breukschade voorkomen of in ieder geval minimaliseren.

Een plastic pot kan veel beter tegen een stootje en vereist daarom een minder strenge aanpak. In dit artikel behandel ik dan ook met name hoe wij glazen potten inpakken.

Het begint met de doos

Tja, om zo’n pot – of meerdere – te verzenden is allereerst natuurlijk een doos nodig. Veelal gebruiken we dozen waarmee de kokosolie bij ons aangeleverd wordt. Dit zijn gewoonweg uitstékende dozen, maar niet altijd per se geschikt om de glazen potten mee te versturen. De dozen waarin bijvoorbeeld de HDPE potten aangeleverd worden, zijn namelijk van vrij dun enkelgolfskarton gemaakt. Dit soort dozen biedt relatief weinig bescherming tegen beschadigingen en schokken dus deze dozen lenen zich bij voorkeur niet voor het verzenden van glazen potten.

Het liefst gebruiken we daarom voor het verzenden van kokosolie in glas de dubbelgolfs kartonnen dozen. Maar als deze niet voorhanden zijn, nemen we tóch de enkelgolfsdozen. Op die manier hergebruiken we het materiaal en dat is weer goed voor het milieu. We compenseren dan met voldoende schuimkorrels en “bubble wrap”.

Bescherming tegen schokken en stoten: schuimkorrels en “bubble wrap”

kokosolie verzending
De glazen potten worden eerst in bubble wrap gewikkeld. Daarna worden ze op een laagje schuimkorrels gelegd. De overige ruimte wordt ook met schuimkorrels gevuld.

Wanneer we kokosolie in glazen pot verzenden, pakken we deze per stuk eerst in met zogeheten bubble wrap, misschien beter bekend als ‘bubbeltjesplastic’. Dit is de eerste beschermingslaag. Deze bubble wrap is vervaardigd uit LDPE kunststof, wat niet biologisch afbreekbaar, maar wel prima recycleerbaar is.

Vervolgens vullen we een doos met een bodempje schuimkorrels en leggen we de ingepakte pot kokosolie erop. Daarna vullen we de rest aan met schuimkorrels. De schuimkorrels zijn gemaakt van gerecycled polystyreen wat in contact met water oplost en dan uiteenvalt in niet-schadelijke stoffen.

De doos is nu bijna klaar voor verzending. Het enige wat er nu nog opgaat is tape om het geheel dicht te plakken, de verzendzegel en een adressticker.

Het pakket is nu verzendklaar!

Zie ook ons artikel over de verpakking van onze kokosolie.

We doen ons best om de bestellingen zo milieuvriendelijk in te pakken. Heb jij nog suggesties of ideeën hoe we dit nóg beter zouden kunnen doen? Laat het ons alsjeblieft weten! Je kunt je comment hieronder invoeren (comments zijn gemodereerd. Het kan dus even duren voordat je reactie verschijnt)

Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel
Hoe pakken wij onze kokosolie in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *