bart2015Hoi! Mijn naam is Bart van Veen en in 2008 studeerde ik af aan de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam met als specialisaties:

 • onderzoek & wetenschap
 • kwaliteit
 • voedingstechnologie
 • journalistiek
 • en ethiek.

Ik ben gespecialiseerd in vetten, verzadigde vetten, cholesterol en de fysiologische effecten en invloeden ervan op het lichaam en de gezondheid. Daarnaast heb ik mijn gezondheidskennis aangevuld met bredere onderwerpen, die zowel lichamelijke als geestelijke/mentale aspecten beslaan.

Mijn verhaal

Mijn ‘roeping’ in de wereld van voeding werd duidelijk toen ik rond het jaar 2001 in een gigantische energiedip zat. Ik raakte via een aantal websites bekend met andere manieren van eten en verdiepte mij meer in deze achterliggende theorieën. Uiteindelijk heb ik besloten om anders te gaan eten. Dit begon met een soort standaard voedingspatroon dat ik gedurende 2 weken volgde. Maar al binnen enkele dagen gebeurde er zo enorm veel goede dingen met mij!

Kort gezegd schrapte ik in feite eerst alle geraffineerde koolhydraten en at vooral veel groente, eiwitten en gezonde vetten. Dit bracht mij onder andere de volgende verbeteringen:

 1. ik kon beter uit bed komen
 2. ik werd ook makkelijker wakker
 3. de overgevoeligheid van mijn huid werd verdween
 4. er viel een soort “deken van vermoeidheid” van me af
 5. ik voel me me vele malen energieker (gevoelsmatig 1000% meer)
 6. en ik voelde me sowieso veel vrolijker!

Dit waren de directe aanleidingen om er diep in te duiken en zo begon mijn avontuur. Sindsdien wil ik andere mensen graag ook helpen om het beste uit zichzelf te halen door middel van voeding, maar ook op andere gezondheidsvlakken waar nodig en waar mogelijk want wij bestaan natuurlijk uit meer dan een lichaam!

Wil je graag weten wat ik te vertellen heb en welke tips ik voor je heb? Meld je dan aan voor mijn wekelijkse mail en je ontvang bovendoen mijn e-book “De Waarheid over vetten” ter waarde van EUR 17 direct gratis in je inbox.

Verder heb ik enkele artikelen die wellicht je interesse hebben.

Check o.a. dit artikel over waarom op dieet gaan niet werkt (en wat wel), de 5 dingen waarvan ik denk dat je er beter onmiddelijk mee stopt of dit artikel over hoe je het beste je dag kunt starten (in mijn bescheiden mening 🙂 )

Contact

Bart verzorgt lezingen over kokosolie en bredere gezondheidsonderwerpen op beurzen en bedrijven en is aangesloten als spreker bij het landelijke initiatief ‘Gezond Verstand Lezingen‘.

Indien gewenst, kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een lezing, workshop of seminar op locatie.