bart2015Bart van Veen studeerde in 2008 af aan de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam met als specialisaties:

  • onderzoek & wetenschap
  • kwaliteit
  • voedingstechnologie
  • journalistiek
  • en ethiek.

Bart is een geëngageerde voedingskundige, gespecialiseerd in vetten, verzadigde vetten, cholesterol en de fysiologische effecten en invloeden ervan op het lichaam en de gezondheid. Daarnaast heeft Bart zijn gezondheidskennis aangevuld met bredere onderwerpen, die zowel lichamelijke als geestelijke/mentale aspecten beslaan.

Bart:”Ik ben zo’n beetje vanaf het begin dat kokosolie in Nederland bekend werd, geraakt door de vele heilzame eigenschappen ervan. Helaas heeft dit prachtige tropische product veel imago-schade opgelopen als gevolg van agressieve marketing en lobby tegen verzadigde vetten door de belanghebbende industrieën.

Het aantal diëtisten, voedingskundigen, artsen en wetenschappers dat dit ook inziet, groeit gelukkig elke dag.

Ik ben er door onderzoek en kritisch lezen achter gekomen dat er veel halve en onwaarheden over voeding – en kokosolie, cholesterol en verzadigde vetten in het bijzonder – worden verspreid.

Ik zie het dan ook als mijn persoonlijke missie om mensen eerlijk te informeren over al deze onderwerpen. Het is mijn passie. Zet mij op een verjaardag en begin over verzadigde vetten en cholesterol…en je komt niet meer van mij af ;-).

Mijn persoonlijke verhaal

Daarnaast wil ik mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen, met name via voeding. Ooit zat ik zelf in een gigantische energie-dip en door op een andere manier met voeding om te gaan, wist ik het tij te keren. Dit persoonlijke verhaal en het programma dat ik heb ontwikkeld om op een gemakkelijke en leuke manier je gezondheid terug te winnen kun je lezen op deze website (tip: de code “GEZOND2015″ geeft je direct € 10 korting (tijdelijke code)).

Ik wens je heel veel gezondheid en succes!”

Contact

Bart verzorgt lezingen over kokosolie en bredere gezondheidsonderwerpen op beurzen en bedrijven en is aangesloten als spreker bij het landelijke initiatief ‘Gezond Verstand Lezingen‘.

Indien gewenst, kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een lezing, workshop of seminar op locatie.