Ik kan me voorstellen dat jij met een aantal vragen zit als je nog nooit van kokosolie hebt gehoord of voor het eerst op deze website komt. Om die reden heb ik een kokosolie FAQ in het leven geroepen die (hopelijk) de meeste vragen voor je beantwoordt.

Mocht je desondanks met meer vragen zitten, doe mij een plezier en laat je vraag achter d.m.v. een reactie helemaal onderaan op de pagina.

Klik hier om naar de Veelgestelde vragen over kokosolie te gaan.

Help anderen ook gezonder te worden en deel dit artikel
Stel je vraag!

33 gedachten over “Stel je vraag!

 • 29 juni 2015 om 14:02
  Permalink

  Beste Bart,

  Ik begreep dat jouw dieet, lifestyl een kokosolie dieet was.
  Maar in je recepten vind ik niet zoveel kokosolie terug,
  Graag je reactie, Simone

  Beantwoorden
 • 31 mei 2015 om 12:30
  Permalink

  Dag Bart,

  ik ben heilig overtuigd van de vele voordelen van kokosolie. Ik vraag mij echter één ding af: kokosolie stimuleert de verbranding waardoor het ook kan helpen om af te vallen. En dat is nu net wat ik niet wil. Ik heb juist moeite om op gewicht te blijven. Weet jij hier meer van?
  Vast bedankt, Jan.

  Beantwoorden
 • 19 april 2015 om 15:09
  Permalink

  hoi,

  ik heb ongeveer een week geleden kokosolie op mijn gezicht gesmeerd en toen ontstonden er heel veel bultjes. Is het de bedoeling dat je dan elke dag gewoon de olie op je gezicht blijft aanbrengen? Ik schrok namelijk zo van die bultjes dat ik de rest van de week niks meer op mijn gezicht durfde te smeren..

  groetjes,
  Ernestine

  Beantwoorden
 • 3 februari 2015 om 22:47
  Permalink

  en als je het op je ogen doet waar is dat dan goed voor, als ik vragen mag

  Beantwoorden
 • 13 september 2014 om 07:17
  Permalink

  Hoi, zo’n 3 mnd geleden begonnen met oilpulling met kokosolie, had gehoord over alle positieve ervaringen en hoe goed Het zou zijn voor je algehele gezondheid. Ik voel me goed, veel minder klachten maar ………..

  Inmiddels bij de tandarts én bij de mondhygiëniste geweest, heb nog nooit zoooo op mijn donder gehad. Hoe ontzettend slecht mijn gebit er wel niet uit zag. Heb niets anders gaan dan Ik altijd doe behalve dan de oilpulling toevoegen. Ik ga normaal 1x pj, moet nu over 2mnd alweer terug komen voor extra behandeling. Daarnaast krijg ik sinds ik oilpull reacties dat ik uit mijn mond stink. Kun je dit verklaren? Beide ontnemen mij om eerlijk te zijn de moed om door te gaan.

  Groetjes, Mari3l

  Beantwoorden
  • 28 september 2014 om 12:41
   Permalink

   Beste Mari3l, dit is vervelend. Wat voor kokosolie gebruik je? Het lijkt erop alsof jouw lichaam de afvalstoffen niet goed verwerkt. Drink je er voldoende water bij?

 • 22 juli 2014 om 16:55
  Permalink

  Graag zou ik willen weten of ik bij bakken met kokosolie ipv boter in het recept dezelfde hoeveelheid kokosolie moet aanhouden dan er boter in zou moeten, of moet ik de hoeveelheid aanpassen?

  Beantwoorden
 • 22 mei 2014 om 08:47
  Permalink

  Hoi, Bart. ’n huishoudelijke vraag… ik zou kokosolie graag gebruiken om mijn bamboe snijplank af en toe in te vetten (ipv niet bio zgn ‘snijplankolie’). Heb je hier ervaring mee/ weet je of dit werkt?
  groetjes!

  Beantwoorden
 • 10 januari 2014 om 19:24
  Permalink

  Ik ben net begonnen met low carb en ben er van alles over aan het lezen. Ik ben gestopt met de tabletten tegen een te hoog cholesterol gehalte en wil gewoon gezond eten en ook een beetje afvallen. Tot op heden gebruikte ik altijd 30+kaas. En mag je überhaupt wel kaas eten met low carb? Ik zag al wel recepten met brie of philadelphia. Mijn vraag is, als je kaas mag eten, wat is dan het beste om te eten?

  Beantwoorden
  • 12 januari 2014 om 10:49
   Permalink

   Hallo Ria,

   Wat goed dat je met je cholesterolverlagers bent gestopt. Merk je al effecten van het feit dat je ermee gestopt bent?

   Ik zou inderdaad niet ‘overdrijven’ met kaas, dus houd de consumptie matig. Het soort kaas: gebruik bij voorkeur de volvette soorten. Oud, jong of belegen maakt niet uit. En Franse kazen zijn ook prima. Je mag best kaas eten met low carb. Een stelregel is dat je het aantal koolhydraten onder de 60 gram per dag moet proberen te houden. Op die manier blijf je ervan verzekerd dat je in je vetverbranding modus blijft. Vriendelijke groet en heel veel succes, Bart

 • 3 januari 2014 om 18:22
  Permalink

  LS,

  Ik heb er wel vertrouwen in en ga aan de slag.
  Snap dat het gaat over koolhydraten: suikers, zetmelen etc.
  Toch nog een paar (start)onduidelijkheden:
  – als melk niet mag, karnemelk wel?; yoghurt? en waarom als afwijkend.
  – waarom geen koffie (zonder suiker / melk)
  – waarom wel alkohol (wijn en st drank)?
  – hoe zit het met (zelf) gedroogd fruit: appels, druiven, mango’s, Kaka’s; niets toegevoegd verder, maar bevat natuurlijk wel allerlei fruitsuikers

  Graag je reactie,

  Groet,

  HC

  Beantwoorden
  • 6 januari 2014 om 07:49
   Permalink

   Hallo HC,

   Aan de aard van je reactie te zien gaan jouw vragen denk ik over low carb / koolhydraatarm eten en niet zozeer over kokosolie? Toch zal ik je vragen hieronder beantwoorden:

   – melk / zuivel: melk is veel minder gezond dan zure zuivelproducten die gezonde bacteriestammen bevatten.
   – koffie verhoogt het insuline waardoor je dus geen vet verbrandt
   – ik ben benieuwd waar op mijn site ik propageer om sterke drank te gebruiken maar met matige consumptie van rode wijn ben ik het wel eens
   – gedroogd fruit klinkt heel gezond maar als je wilt afvallen leveren deze inderdaad erg veel suiker. Wel worden deze suikers begeleid door vezels dus de afgifte aan het bloed zal niet dramatisch zijn. Maar ik zou dit desondanks dat er vezels bij zitten spaarzaam gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *